Menu
Uitgebreid laminaat assortiment
Deuren en kasten op maat?
De beste ondervloer is voor iedere situatie anders en we hebben daar een eenvoudig stappenplan voor gemaakt zodat je altijd de beste keuze kunt maken. Een ondervloer voor op beton is anders dan een ondervloer op een houtenvloer. Een betonnen vloer op een bovenverdieping heeft ook een andere ondervloer nodig dan een ondervloer op de begaande grond. Bekijk het stappenplan

Combinatie korting
De prijs van de ondervloer is vaak goedkoper in combinatie met aankoop van een laminaat of PVC vloer. Bekijk de combinatie korting aanbieding.

Het beste advies over ondervloeren

De best geluiddempende ondervloer in combinatie met vloerverwarming en vloerkoeling op de 25ste verdieping van een nieuw appartement? Het bestaat! Ben je niet zeker van de juiste ondervloer die je nodig hebt, kun je ons altijd bereiken via mail, telefoon of per whats-app voor het juiste advies. We staan voor je klaar!

De meeste klik PVC vloeren hebben een ondervloer nodig. Een uitzondering zijn PVC vloeren met een aangehechte ondervloer zoals alle COREtec PVC vloeren, Douwes Dekker en Aspecta vloeren. Wat van belang is de juiste ondervloer te selecteren omdat PVC vloeren de ondergrond doorspiegelen in het oppervlak. Ook hier is een uitzondering. Heeft jouw PVC vloer een harde rug zoals de aanduiding “Rigid’, dan is de keuze aan ondervloeren een stuk ruimer.

De beste ondervloer voor PVC klik vloeren


PVC vloeren zonder harde rug of versterkte onderzijde

De beste keuze is de Redfloor ondervloer. Deze heeft geen overlap aan het vochtscherm wat inhoudt dat de Redfloor ondervloer met Alutape op alle naden volledig dichtgeplakt moet worden. De Redfloor kan minimale oneffenheden in de vloer oplossen doordat de dikte van de ondervloer slechts 1.2 mm is. De vloer moet dus zeer vlak zijn of geëgaliseerd worden. De Redfloor is geschikt voor alle ruimtes in het huis waar de vloer van glad beton is. Ook geschikt voor vloerverwarming en appartementen door het 10dB certificaat.

Rigid PVC vloeren of vloeren met een harde rug

De keuze is afhankelijk van de toepassing in de woning en de kwaliteit van de vloer waar deze op geplaatst gaat worden. Is het beton niet zo vlak, is TimberSound een goede keuze. TimberSound vangt oneffenheden tot 2 mm op en is bovendien zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming. Is je vloer mooi vlak, dan is Heatfoil een goede keuze. Heatfoil is snel en makkelijk te plaatsen en heeft een overlap. Afplakken met tape is niet nodig De voordeligste keuze is de Redfloor ondervloer.

PVC vloeren plaatsen op een slechte ondergrond.

PVC vloeren hebben allemaal een stabiele drukvaste ondergrond nodig. Beton, marmer of een plavuizenvloer is een uitstekende basis. Verende vloeren die je vaak tegenkomt bij hout zijn niet geschikt om PVC op te plaatsen. We raden dan laminaat aan, omdat de basis en de klikverbinding van laminaatvloeren veel sterker is dan een klik PVC vloer.

De beste ondervloer voor laminaat

De keuze voor de meest geschikte ondervloer is afhankelijk van de plaats en het materiaal van de vloer waar de ondervloer op geplaatst wordt. Op een houten vloer zijn ondervloeren in tegelformaat een veilige keus. Voorbeelden hiervan zijn groene vloerplaten of een Redupax ondervloer. Is de houtenvloer vlak gemaakt met OSB platen, spaanplaat of underlayment platen dan zijn ondervloeren op rol ook geschikt.

Houtenvloer met een kruipruimte eronder

Is er onder de houtenvloer een kruipruimte of kans op ander vocht dan is het van belang dat er eerst een vochtscherm wordt geplaatst. De ondervloer wordt op het vochtscherm geplaatst. Isolatie is gewenst tegen de kou en de beste keus is de 3mm XPS ondervloer. XPS ondervloeren isoleren heel goed, maar hebben geen loopgeluid reductie. Groene vloerplaten zijn geschikt en munten nergens in uit. Redupax ondervloer zijn ook geschikt en hebben een gemiddelde isolatiewaarde en een hoog loopgeluid reductie.

Houten plankenvloer als bovenverdieping

Een houten verdiepingsvloer heeft geen last van optrekkend vocht, dus een vochtscherm hoeft niet toegepast te worden. Bij een standaard plankenvloer is een tegelformaat ondervloer de beste keuze. De groene vloerplaat is geschikt, maar munt nergens in uit. Redupax ondervloeren dempen het geluid naar de vertrekken eronder met 10dB wat aan te raden is. De Redupax is harder geperst en verminderd bovendien het loop geluid in de ruimte. Redupax is de beste keuze.

Vlakke houtenvloer als bovenverdieping

Is de bovenzijde van de houtenvloer helemaal vlak, dan zou een ondervloer op rol ook toegepast kunnen worden. De AluPLus ondervloer is de voordeligste keus en heeft als voordeel dat het makkelijker te plaatsen is als bijvoorbeeld groene vloerplaten. Een alternatief met geluiddemping naar onder gelegen vertrekken is de Supreme ondervloer met 10dB certificaat. Zoveel mogelijk geluiddemping in de ruimte dan is TimberSound de beste keuze.

Betonvloer

De betonvloer is de meest voorkomende vloer waar laminaat op geplaatst wordt. Een vochtscherm is vereist. Een aangehecht vochtscherm in combinatie met een ondervloer is ook geschikt. Elke ondervloer kan hierop geplaatst worden en is de AluPLus ondervloer de voordeligste keus. XPS ondervloeren houden de kou het beste weg. TimberSound ondervloeren hebben een hoog loopgeluid reductie en wordt veruit het meest toegepast.

Betonvloer met vloerverwarming

Ondervloeren in combinatie met vloerverwarming moeten een zo laag mogelijke warmteweerstand hebben. De beste keuze is deTimberSound ondervloer en de reden is als volgt. TimberSound heeft een warmteweerstand 0,01 m2K/W en een dikte van 2.8 mm. De dikte maakt het verschil waarom de TimberSound ondervloer beter is als de Heatfoil ondervloer die ook een warmteweerstand 0,014 m2K/W heeft, maar een dikte van slechts 1.2 mm. De TimberSound ondervloer kan beter oneffenheden verwerken door de dikte van 2.8 mm ten opzichte van de Heatfoil met een dikte van 1.2 mm.

Betonvloer in appartement

De belangrijkste voorwaarde is geluidreductie van 10dB om aan de eisen van de bewoners vereniging te voldoen. De voordeligste keus met een 10dB certificaat is Supreme Is extra demping van loopgeluid een wens dan is Bluefloor de beste ondervloer. Redupax is ook een mogelijkheid, maar die heeft een hogere prijs. In nieuwbouw appartementen is het aan te raden een gesloten vochtscherm toe te passen. Bluefloor is de beste keuze.

Betonvloer in appartement met vloerverwarming

De beste keuze is Heatfoil. Wat van belang is dat de betonvloer vloer vlak is. Heatfoil heeft niet de mogelijkheid om uitstekende delen op te vangen door de geringe dikte van 1.2 mm. Een extra vochtscherm is niet nodig omdat deze in de Heatfoil ondervloer is verwerkt. Is de betonvloer onregelmatig dan is de Supreme ondervloer de beste keus.